CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 31, 2011

bunga api sana sini~


Sudah sampai kte ke penghujung taon...apakah anda – anda dan anda diluar sana masih ade manyak mende ag yang tak brape nak settle? Apekah? Banyakkah? Ohhh..setiap kali nak mula awal tahun, setiap kali tu lah sume nya sebok tahap gaban nak meng-up-datekan azam tahun baru yang tak brape nak azam..apekah? slau je ade org yang bertanyakan apakah azam baru kte sehinggakan kite da malas nak jawab + pikir..nak je jawab “lu pikir la sendiri” (bak kate NABIL)....bukan muak, bukan bosan, dan juga bukan meluat nak wat azam dan baru, tetapi selalunya berakhir dengan azam yang tak sudah..cita – cita tak kesampaian..putus ditengah jalan..aihh,,bukan yang itu, yang itu tak termasuk dlm list..huhuhuhu!...rata2 nak berazam, nak kawen tahun dpan..oh mak aih..da banyak ke kumpul dwet?keh..keh..and keh...(^^,)v...perkataan seandainya, KALAULAH, Jika dan sebagainyalah seringkali menghantui dan menracuni fikiran kite..ye dak? Lets say kalu kite xdapat nak penuhi impian menggunung-melangit-mencecah awan-itu, mesty kite cakap KALAULAH aku bla..bla..bla..so, camne kite nak mengharungi keadaan pemikiran-mat-jenin-ala-ala-kampung-boy ni? Tepok dahi anda ke dinding sebanyak 5kali..(sila jgn tiru aksi ini sekiranya umur anda dibawah 150 tahun)...
First of all, kite kena FOKUS dan PERCAYA pd DIRI...2 main point yg sgt penting...berangan-ala-ala-cinderella adalah tidak menjadi kesalahan ye adik2...bersyukur dengan apa yang ada dan terus berdoa tanpa jemu kepada yang SATU...kalau DIA blom memberikan, bukanlah bererti kita tak dapat terus, tapi DIA merancang yang lebih baik kpada kita...jadi sempena nak masuk tahun masihi yang baru ini, marilah kita sama – sama mem-fokuskan diri kita...gitu kan..ha, ni barula name ny friendly..hehe!...moral of the story : mohonlah kpada ALLAH...dan mengadulah kpda ALLAH...insyaallah ada jalan nya..slamat beramal...

Friday, December 30, 2011

awas..


PERINGATAN!
awas...kepada sesiapa yang membaca entry ini, sila sebarkan kepada sahabat handai anda, sanak saudara anda, datuk nenek anda, keluarga yang terdekat dan sebarkan juga kepada sesiapa yang anda kenali..perkara yang ingin i nyatakan ini sangat penting...sila take note...dah bersedia untuk mengetahuinya...? sila scroll down....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Jangan masuk toilet pada jam 23:59pm 31/12/2011...kerana anda akan keluar dari toilet pada tahun depan...!!!

Sekian untuk makluman...



Sunday, December 18, 2011

gaga-ulala~

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bertukar~~~

Astarafirullah....agak ketensionan la...,apekah sume org ni...eh, silap...apekah segelintir umat Muhammad ini? Kowg ni nape sampai xleyh nak bagi kerjasama yg jitu lagi bernas kepada aku? Susah sgt kew? Ade aku mntx dwet korang kew? Ade? Ade? Kalu ade, bitauw ar...taw x yang markah aisemen tu, markah bersama...taw ke x?????????? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......geram tahap cipan da nih...naseb x bertukar jd INKERBERG de HULKKK je....kang kalu bertukar ni, naya sume org....haaaaaaaa...

kan aku dah merepek merapu meraban ni...haish....ape ke susah benor ny nak wat aisemen tuh? Susah sgt kew? Dah bahagi2 tugas da kan...bukan swuh ko sekor2 wat tang itu...by group ok....hangin btol aku....bagi la sedikit komitmed yang baik lagi bagus....kan sejuk je hati aku....ni sume ny aku yg nak kne bwat....xpela....aku x kesah...aku dapat manyak kelebihan drpd org yg dok sleeping partner tuh...satu habuk pown tarak dapat pape...seth tan...tersebut plak hero dalam citer nora Elena...huhuhuhu! Ok fine...........every semester same jep...bohsan da....bila la nak grade ni...snang cte...korg2 yg slalu jd sleeping partner tu, taw la nanti tyme da keje camne....dah la part kowg, ade plak org len yg tlong meng-edit-bagi-jadi-chantek-tertarik-kaw-meme-the-BOMB!! Lantak la...x kesah...janji aku dah wat yg terbaek dari ladang... yeah....jum pi karOk...tension la...weyh, sebelum tu banyakkan baca al – quran taw...insyaallah bila kte dekat dgn-NYA, ALLAH akan mempermudahkan urusan kita...INSYAALLAH...sejuk skit hati ni....aku kne byk2 kan bersabar....ALLAH sentiasa bersama org yg sabar...AMIN....aku penah dgr, dan telah pown mengamalkan nya..even kdg2..huhu! kalu kte mara, amek la wuduk...marah itu amarah drpd syaitOn yg kejam...janganlah kte jd sperti syaiton yg sesat tuh....sori la kpd sesiapa yg terasa...i dun care la....
p/s : peace no war!!!





Tuesday, December 13, 2011

EX-5



Saranghea...ape kejadah tetibe saranghea di khalayak ramai neh?babaq kan..biase dye...haish....ok u’olls...topic kte harini ialah EX....bukan ex5 ok?EX a.k.a bekas sgala bekas la..bekas Tupperware ke...bekas pensel ke...bekas kekasih kew...n ape2 yg sewaktu dgnnya la..pas ceroh la kalu nak habaq sume ny...ye dak? I rse cam xnk men-komplen byk la about this topic...ac-ce-li, its depend to somebody on how she/he treat their ex....name pOng bekas kekasih kan....bercinta dulu manis jep...cam gula2 kapas...larut apabila masuk ke dlm mulut...sdap...delicious bak kate omputihnya...mestila akan meninggalkan-seribu-satu kenangan manis, pahit, kopi sume kan...yela..bg yg berchenta-smpi-tak-hengat-dunia tuh...byk knangan...for me, its doesn’t matter la...sbb ALLAH hanya menemukan kte skejap shj ngan that person...kte kne pcaya kpada takdir ALLAH...kalau dye bukan ditakdirkan ntuk kte, walau dekat mcmane pown, still kte xdpt nak bersama dye...akan tetapi, if dye telah ditakdirkan ntuk kte, djadikan hanya untuk kte, kte akan dapat dye xkira camne pown caranya, even dye bukan dlm gengaman kte pown...kte akan dapat...percaya la cakap i...eh, pcaya la ngan janji2 ALLAH....so, dun be sad kalu kte putus chenta, ditinggalkan sang kekasih...krana ALLAH akan menemukan kte kpda sang pencinta yg jauuuuhh lagi baik drp ape yg pnah kte dapat....pelik sgt bla i terview pic kat fb td....ade gurl yg sggup luka kan tgn dye, toreh tgn cam toreh pokok getah...what the..???????? pastuh kwn2 dok komen cakap nak wat gak cmtuh...heyyyyyyyy...komon laaa.....watpe nak sakit2kan badan, toreh sana sini...telan ubat tdow sgala bagai..tertonggeng, menonggeng?..ape faedah yg dapat ny??**tension tetibe** i pown ade experience gak bla ditggalkan kekasih...tp, still waras ag...after i breakup dlu, i trus amek wudhuk....n solat hajat...i berdoa agar janganlah i jauh drpd nikmatny....mgkin i terlalai, terlajak, terbabas la bokebabOoooo....jangan la prefer kpada mende2 men-celaka-kan diri sendiri...xdpt pape pown...dpt saket adela...pkir2 dan renungkan la bersama...adakah dunia kan berakhir bila kte kne tggl?no..no...n  no 4 sure...lyfe must go on la....jgn la give up...hidup ni umpama roda taw....meme hukum karma camtuh..what u give, u get back....jgn myesal coz kte pena syg kat dye...prasaan syg tuh, hanyalah pnjaman drpd ALLAH s.w.t....dun be regret if u lost ur beloved....gambateh...chaiyok2....

Thursday, December 8, 2011

ong-bak L!nduuuu


Alhamdulilah...semua keje telah wa langsaikan minggu ni...tggal ag nak present je...perghhh~ present tuh...wa sgt pnat la mggu2 nak anta segala bagai jenis aisemen...bilik wa xyah nak setOry la...cam ape jep gaya nya...huhuhu! baju da menimbun2 menunggu bibik dating mengutip lalu membasuh nya..tetapi, mane bibik tuh?haish...Eh, tikus a.k.a cik menti...ade lipas la weyh kat bilik dye...weyh...weyh...agak2 la...bilik wa blom tahap camtuh ag k?ok fine...hiperbola sgt...**wink**wink**...wa skarang ni busy-sesangat-mengalahkan-perdana-menteri-lagaknya...tu pasai la beLog wa ni dah ade sepaider memanjat, habuk bertebaran dan kucing – kucing sume da bertanduk menunggu wa meng-update beLog nih...haish...demi tidak menghampakan kucing2 itu, maka harini wa gagahkan diri yg tOugh ni untuk menyinggahkan ke belOg lalu men-drOp kan entry baru...dengan ade idea yang segenggam ni...maka wa pOwn nak la wat enteli baru maaa....bak kata pepatah genggam bara api biar sampai jadi arang...genggam idea biar sampai lebam...muhahaha...menangis ah karam sigh melihat peribahasa baru ini...apa pun, kehidupan mesty diteruskan....so...camne ngan lyfe kOwg? ( ayat cam bajet sume penduduk bumi dan alam semesta akan membaca belOg ini )....balu – balu ini...bukan balu ok?baru..slang cina konon2 pun...wa dah menterjah ke panggung...wa tgOk cte OMBAK lindu..OMBAK RINDU...punya manyak olang...tapi tidak mengapa kerana meme hajat wa nak g tgok ONG – BAK LiNDU tersebut...ex-ce-li wa mmg da x engat sgt jalan cte tu dalam novel....bagi wa ok la cter tuh...4/5 la wa bagi skornya...mana ada wanita yg sanggup nak berkongsi kasih? Ye dak...nipu aih kalu cakap “ sy rela dimadukan, abang”...meme berlari – lari la si husband tersebut menyunting bunga di taman...nak dapatkan payung emas di syurga kelak...allah...hanya tuhan yang maha mengetahui sejauh mana hati org yg bermadu ni...madu?tapi rasa pahit...guwane ni?meh habaq mai...pi mai pi mai tang tu gak...haish...diharapkan agar sume org dapat mencapai impian masing – masing....amin....lets by gone, be by gone....


hero - mero dlm ctew ombak rindu~


Wednesday, November 30, 2011

alhamdulillah~

Alhamdulillah...genap juga umurku ke umur 19 tahun...hope sume jgn tersilap pandang...i bru 19 tahun genap...syukur kpada ALLAH s.w.t kerana masih memberikan kesempatan kepada aku untuk meneruskan hidup di muka bumi ini...alhamdulillah...sempena nak masuk ke umur 20-an ni, i nak wat wish sk8 la...huhu~ bajet hrni cam i jd raja sehari..shari je pOwn...smalam i dapat 3 suprise...memule my bunchit wat suprise...thax sgt2...hepy gler...nasib x gler jep...2nd balik2 bilik,  tgOk my rum8 n her beloved bagi i present...mahu x terkata pape...speechless~ lebih kurang gitu la bahasa omputih nya...3rd kawan2 i yg cute-miut-comey wat suprise plak...sdeyh...eh...terharu...mengong ape sdeyh tyme2 bahagia..wakaka...spanjang hidup i yg dah nak masuk 20-an ni, nilah burfday yg akan i engat sentiasa...i bahagia ngan pilihan hati i...ngan kawan2 i yg havoc2 belaka...alhamdulillah...xdk ape yg kurang...dikurniakan dgn keluarga yg bahagia...even, kami baru kehilangan salah seorang anggota keluarga....akan tetapi, kami xpena lupe ntuk mendoakan arwah disana...ALFATIHAH...smoge arwah ditempatkan dlm kalangan org yg beriman...smoge roh arwah dicucuri rahmatnya...amin....




Sunday, November 27, 2011

amekaw~~

Lalalalala..atyra kembali in the house...did u have anything bad before the new year come?lol...i have sumthing that very annoying for others but, really, really, oh really satisfied for me myself n i....actually, my friend n i had a window shopping before that kind evil thing come...huhu~ eh, terspeaking London..engat kan baru pulang dari paris..lalala~ setraight to the point...aku ngan kawan2 pown round2 la THE MINES tuh...ktowg g kdai kasut, karaoke..n mcm2 la..kre cam single day after..muhaha..single day after tuh yg xleyh nak blah tuh..ape ke criter ny sbenarny nih..?payah sgt nak smpi klimaks..lol...so, after we had karaoke session, we choose to play bowling together-gether..so, kami nak excited ny twus melangkah laju masuk ke m********...tmpat ny xdk la besar ny...pekerja pOwn bese2 jep..x hOt, Ok..huhuhu~ kami ngan muke keselambaannya menuju ke kaunter...5 players..ok..total RM 40.00...means RM8 per head..kire cam ok lah tuh...maka kami ditempatkan kat lane num 10...alkisahnya bermula...tengah syok membaling-buah-tembakai-atau-bola-bowling-dan-bola-setraight-menuju-ke-longkang-tanpa-ada-bengkang-dan-bengkoknya ketetibaan, dtg la sowg minah rempit nih...”dik, sila g bli setoking dulu eyh..kowg sume xdk setoking nih...maka kami laju2 mgatakan kami dah bwk setoking...even mmg xdk, tapo confident level kne tggi..baru la market..kuikuikui...xlame slpas minah rempit tuh blah, lane tuh cam black out...xdk lampu sgala bagai...bola pown cam stuck..jammed...ktowg pown wat muka bajet cun, terkebil- kebil...wondering..mengapakah? sume pandang saling memandang...nasib x nyanyi lagu dato ct n tan sri salim je ag...aku n ana pown cam terover kompident pegi la ke kaunter busuk tuh...dan tanpa memandang kearah muka kami yg cute ni...maka si sister yg blagak macam-taukeh-besar-mines berkata sila beli setoking-busuk-kami ni dulu...haish...bengang gler...nak laku kan perniagaan setoking-busuk dye lak...bajet hot...hati berkata2..tyme tuh mmg da panas walaupun ber-air-cond tapi still cam kat gurun sahara...hajat hati nak Tanya ngape lane-buruk tu tetiba xnyala lampu ny?x bayar bil lektrik ke ape?xsmpat ag nak Tanya, dah kne templak cam tuh...maka kami melangkah laju meninggalkan kaunter-cabok tu....terpaksa-rela-membeli-setoking-busuk-itu...baru la lane-cabok tuh beroperasi..akan tetapi, asek2 kne tekan reset pins jep..pnat taw jari-chantek ni nak menekannya...haish...kami pown out of mood la...masing2 ada prancangan yg baik pnye...muhahahaha...sape swuh rude sgt...haaaa....amek kaw~~~~~ ktowg lari meninggalkan lane@bowling tanpa memulangkan kasut-kasut yg dipinjam ke kaunter-cabok....hahahaha..rasakan la penangannya...maka kasut2 kami bersepah la kat lane tersebut..wakakakakaka..masing2 tersenyum puas...anyone nak carik pasal?



Thursday, November 24, 2011

20-11-2011

Walaupun tarikh ini sudah berlepas meninggalkan kite sumer, akan tetapi pada saat detik ketika pada tarikh tersebut telah lahir seorang insan ke dunia ini 22 tahun yang lalu...alkisahnya bermula apabila eddy shahriza a.k.a bunchit telah diselamat dilahirkan...sO, ktOwg mmg knal stahun sepulOh hari kendian lpas dye lahir...xtaw camne leh jd lagu tuh...sdang saya dilahirkan oleh ibu kesayangan saya, muncullah gerangan eddy shahriza ini menyapa ibu saya...chaiyOk makcik...push, push, push...never give up...!!! maka kesume doktor2 bertepuk tangan melihat aksi budak stahOn spulOh hari yg ade 2 batang gg arnab sambil merangkak – rangkak berwatakan sperti itu..selepas itu, keadaaan menjadi smakin terkawal apabila nur athira lahir ke dunia..alhamdullilah..ok..kte hari ini akan bercakap mengenai eddy ok...bukan athira...straight to the point, budak yg bernama eddy tu membesar la..dye tggal di sebelah rumah saya sahaja..sekian...kami mengambil peluang keemasan kejagungan itu untuk berkenal – kenal antara dua sama lain...maka berlaku la perbualan seperti berikut :
Eddy ; awak2...awk tggl kat mane?
Athira ; asal ny awk nak taw sy tggl katne? Nak dtg uma sy eyh?
Eddy ; bukan la..sy..sy..sy..(# sambil membuat muka cOmel)
Athira ; sy ape ni?tumbOk kang..
Eddy ; asal awk ni mganas sgt?(# sambil resah memikirkan adakah dye yg bakal jd gf aku? Sambil terkebil2 lalu menepuk2 dahi yg x gatal itu)
Athira ; ok...sy lembut2 je ok..auwww~ (#muka malu2 mintak pnampa free~)
Eddy ; sy nak dtg uma awk...nak knal ngan family awk...
Athira ; ok..dtg la..okbai~ ( sambil berlalu pergi tanpa menunjukkan reaksi muka yg bersalah)
Perbualan tamat setakat itu..yg lain off-rekOd..biase la dak2 umur setaOn jagung (eddy) n dak umur shari (athira)..kalu la kecil2 da pandai wat camnih...kOmpem2 ibubapa sumer akan risauw bagaimanakah anak mereka kelihatan...Ok...OUT OF tOPIC...lalalalala~
Axceli...i nak btaw yg i da wat kekejutan-kekeperanjatan-yang-tidak-terhingga-sehingga-memusnahkan-keindahan-kek-yang-i-beli-untuk-burfday-boy-harituh-
Apakah kenervOusan it uh melampaui batas?sampaikan i terterjah kek tuh...aduhai...malu seyh...but, itz ok...percubaan yang terbaik..huhu! hope burfday boy suke ngan kinda of suprise tuh..saya budak bawu blaja...kalu sy slh tlg jolokkan...eh..tunjukkan...ok, tu je yg i nak kOngsi...
Slamat ulangtahun yg ke-22 sayang...
Smoge suksess slalooo..
Sayang kamu....













Tuesday, November 1, 2011

1-11-11

Chantek ny tarikh hrni..u’Oll watpe hrni neh? Mgkin ramai kat luar sane yg kawen hari ni bcOz Of that date..ade ape ngan tarikh sbenarny?lalalala~ ( itu name ny i x taw reason dye..huhu! ) dekat facebook, ramai yg nak kawen hari ni..dan ade jugak certain2 yg mencari pakwe/makwe and then twus melamar kawen harini jugak..ape ke bendany camtuh..kihkihkih...and mungkin jgak ade sumbOdy/sumOne or what ever yg terengat kan kenangan manis kau dan aku..cehwah~
Awak..awk...engat tak tarikh harini?
# sambil wat muka cOomey nak mntx pnempO..nasib baek x berguling2 je ag~#
“Mesty la engat..kan tyme tu kte jalan2 kat pantai sambil ditemani sinaran sang suria..pastuh kan kte g bli asekrem and mkn dibawah pOkOk angsana”...kira cam ghOmantik habeh la tuh..kuikui..**ini adalah rekaan semata2 tidak ada kaitan dgn sape2..**
I pOwn engat nak wat sesuatu yg LUARBIASA pada hrni ini..Ooh, ayat yg sgt skematik...namun, dek krana ujan yg mencurah2 di ladang gandum, i still terpacak dpan laptop, sambil wat keje yg xtaw nak dinamakan sebagai apa..?haish...dOk membujang ni pOwn xbesh gak..mama, nak kawen..pang, ping, pong..ini bukan bunyi kOmpang..harap maklum..ini adalah hasil bunyi stelah mendapat 2,3 das bijik penampO..amek kaw..gatai naaa!
sO...1/11/11 da menjelma...t akan dtg 20/11/2011..chantek kan tarikh ni?
**wink, wink..ade apa ngan tarikh itu yep?**

Sunday, October 16, 2011

ketetibaan mdpt idea~



Sbenarny..i tgah sentadi td..ttbe i dibayangi ngan idea yg mencurah2 nk tulis kat beLog..geram btOl..tyme2 perlu fOkus ntuk sentadi ni, tyme 2 lah idea nk muncul...haish..huhu! yeke?apekah?bukan i asek2 dOk ngelat je tyme sentadi..?wat 2la..wat nilah..jln2 la..ape ade kesah kan?hehe!  actually this week ade pesta kOnvO kat tmpat i sentadi ni..Universiti Paling Maju atau singkatan ny U.P.M..sO..mmg byk la gerai2 yg cam cendawan tumbuh after ujan turun..wOw, wah, byk ny jualan...hati bkata2..chantek ny baju..wOw, ade jual tudung...eh, kat situ ade jual selendang...walawey, kat cerOk tu plak ade jual kerOnsang...OhmaigOd...dan mcm2 ag...relax2..cOol..huhu! lalu mata pOwn memandang ke dalam beg duet..eh, knape tggl nOte yg warne biru je nih? Mane nOte2 warne merah?mane, mane dan mane?? Maka dgn itu, kaki mlangkah laju meninggalkan gerai2 itu td..haish..sila kembali ke pangkal jalan yg nyata..huhuhu! kOnvo, kOnvo..bla la i nak kOnvO?sgt swOnOk + exited bla tgOk Owg yg da nak kOnvO..dpt teddy bear, bunga, cOkelat, bla..bla..bla..dan bla..alkisah ny, blakah atyra nak kOnvO neh?haish...kembali ke alam nyata..eh2..sOx ade test 1 la..byk ag x sentadi ni..ade i kesah?huhu! maka dgn itu, taOn 2013 la i akan merasa pluang ntuk mlalui sume itu...bla prasaan bahagia apabila mdapatkan scroll degree...dtemani Oleh Owg2 yg tersyg..insyaallah..trase like in a heaven bla tyme kOnvO, my beloved LAMAR i..huhu! dgn bunga ny, bg teddy yg BESAR ny..dapat cekelat cadbery ny..mau x tOuching...haish...kOmpem2 la i trima..hehe! (b, sila take nOted Ok?hehe!)..hengat perjalanan hidup semudah ABC kew?hOhO..mama nak hOhOhO..Hotak kau..dush~dush~...tampO kang..adeh..pnat da melalut2 lalu terbabas...bOoM...tgOk updates kat fb, ramai kengkawan yg da kOnvO...tu yg excited gler babas nih...turn i lmbt ag..uhuhuhu! kpd kawan2 yg da kOnvO..i nak wish CONGRATULATION..smOge cpat kawen n dpt anak2 yg chOmel..hapekah wish 2?huhu! smOge u’Olls mdapat keje yg besh2..cam jd pilot kew?dOc kew?engineer kew?and..ape2 yg swaktu dgn ny..manfaat kan ilmu yg da kOwg dpt slame beberape dekad blaja tuh...t da kawen, jgn lupe invite..hOhO...kawen, kawen, kawen...xdk mende laen da kew?tersentap mak nOks..hehe! Ok, atyra kne kembali smule..nOta2 da mule mjerit2 memanggil namaku...Ok, en rajin da dtg jemput i...sekian...



Saturday, October 15, 2011

shOrty #1 :Kemalasan untuk sentadi

Aaaaaa...bbbbbbb.....cccccccccccc....lalalalalalalalala~ errrrr...nape lah malas sgt ntuk sentadi ni?adeh...dah la hari isnin ni ade 2 paper...selasa 2 paper...tp dOk relax gler..siap bleyh lpak mcD ag tgOK bOla..huhu! Ok, sila tampar sy skrg krna sy malas untuk menelaah pljrn...aduh..ayat skema parak seyh!  Sila, sila dan sila bersila..eh2..silap sekrip..sila nasihatkan sy plezzz...ZZZzzzZzzz~

Tuesday, October 11, 2011

terima hakikat itu~

Belajar trima hakikat..Ok..sume..hrni chekgu nak ngaja subjek pendidikan seni..tapi yg unik ny subjek pendidikan seni ni bukan untuk melukis..harap maklum..(eh2,ape aku mgarut ni)..ok..setraight tO the pOint...ape yg terlintas kat pikiran kowg skarg bla myentuh bab “BELAJAR TRIMA HAKIKAT”? b4 that, sOwy cOz i da lme x meng-up-date my beLog ni..bajet macam sume org bace beLog ni..sila jgn prasan..huhu! almaklum la terlampau bz a.k.a wat2 bz..emm..ok da hbeh cOmmersial break..cOntinue...kte kan bla hilang sumthing, msty kte sebOk dOk nak mgata Owg yg tukang curi brg kte 2..ye dak? Xyah kate Owg len la...driku ini juga begitu..knape yek? xtaw la mmg sjak azali ag camgitu...kte membayangkan sapela yg nak curik brg kte 2 kan?pastuh mule la byk la pkataan yg x elok bertempiaran kluar drpd mulut kte..perflex la..b**i la...dan apa2 yg sewaktu dgn ny..kalu di List kan mmg byk gler...biase la Owg tgah marah...mcm2 bleyh jadi...i kart cni Cuma nak berpesan kpd kwn2 serta ingatan kepada myself...
Janganlah kita menjadi orang yang tidak bertamadun..belajarlah menerima ketentuan qada & qadak drpd ALLAH s.w.t...kerana sentiasa inci kejadian yg berlaku itu, pasti mempunyai hikmahnya yang tersendiri..sabarlah...ALLAH sentiasa bersama org2 yang sabar...mungkin kita akan mendapat khabar berita yg lebih menggembirakan suatu masa yang mendatang. siapa yang tahu bukan? Tepuk dada, tanyalah iman...ALLAH lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambanya..terima lah segala dugaan hidup ini dengan hati yang terbuka..insyaallah, ALLAH akan memudahkan perjalanan hidup kita..jangan berhenti berdoa kepada pencipta kita...


Hadis riwayat al-bukhari dan muslim : Rasulullah s.a.w bersabda: “bukan termasuk golongan kami orang yang menampar – nampar pipi, mencarik –carik pakaian dan mengeluarkan kata – kata jahiliah (apabila mendapat musibah)


Saturday, September 24, 2011

eNjOy secOuting

wah...dah lame gler da i x pi camping...seriuz...dah nek gler da..huhu! camne ntah asalnya i bleyh jatuh chenta ngan dunia scouting ni...tp..tu ntuk 4,5,6 taOn lpas...kerana apa? Kerana skrg i x lg berkecimpung dalam dunia secOut ni...rindu seyh...adeh...x tergambar kerinduan ntuk kembali ke dunia secOut...cOme back tO mama..Oh, xdk kene mgena ngan entry ni..lalalalala...tyme skula menengah dulu, i la yg sebOk meng-aktif-kan-diri-menyebOk ntuk jOin mane2 camping...swOnOk wOO, wa cakap sama lu...macam2 cte berlegar2 dlm pikiran ble sebut je secOuting ni...sume ny zaman muda2 dlu la..skrg i ni, ryte nOw da meng-injak-kan diri ke usia 20-an..paling tinggi tahap ke-campingan yang penah i jOin pringkat Malaysia jelah...tyme tu 2006 kalu i x mistaken la...g jamboree Malaysia kat HUTAN SIMPAN ULU BENDUL, NEGERI SEMBILAN, MALAYSIA DARUL AMAN...besssssssssssssssst sgt! Yelah 1st tyme kOwt g camping cOmbine ngan dak skul laen...mean 4 One team la...SABS cOmbine ngan SK?haha! tyme camping daerah mmg musuh la ktOwg..xpena nak baek..bluerrkkk~ persaingan beb, persaingan!...kalu sal kawad kaki daerah je, mmg xdk name len la yg di-annOunce kan sbgi pemenang ny..either SK or SABS la..skul len, xdk ag stakat ni..yaiyai..bangga seyh..dlu ktOwg training tanpa tOk guru kOwt..idea bunga ntuk kawad tu mmg asli + Original drpd ktOwg...rndu la kart kwn2 se-perjuangan yg bersusah-payah + bersengkang mata ntuk training kawad...siang tyme prep, kawad..malam kawad...stiap masa la berkawad je kerja ny..huhu! tapi at da last..mmg berbalOi2 la...rndu kat minah secOut 86 :::
wawa, mice, adeq, shiera, tyra, pQ, wan, yu, zirawani and the gang, pipah, ejat,
n lain2 yg sewaktu dgnnya,
dan jr2 secOut86smkserikuantan-smksultanahhajjahkalsom
x lupe gak kart abg2 secOut86 yg setar2 sume ny..ececeh..:::
zainOl, sOft, arif, safwan, amar, shaz, eh sape ag ek? Lpe..huhu!
engat ag tyme kte berjge tgah2 mlm...wat bOdO..huhu! wat gajet la kan...yeke wat gajet? tlOng temankan jelah..kami x tlOng mane pOwn..hehe! ape2 pOwn tyme 2 mmg best sgt la...rse cam nak putarkan mase jep...kalu lah kte bleyh luangkan mase ag bersama2 camping, wat gajet, pintu gerbang, bla..bla..bla..kalu lah kan...haish...Ok...setOp putarkan zaman silam..hehe! kenangan tetap kenangan ryte..kenangan yg x mampu ntuk dibeli ngan wang ringgit...

Sunday, September 18, 2011

kepada hati...sabarlah...



Kepada hati...tabahlah dikau...aku x berdaya ntuk mgingat setiap saat kte bersama...
Tp...kau yang pergi dulu terlebih dahulu drpd aku...
smOge pemergianmu di sana, lebih memberikan ketenangan buatmu...
dan kte, pasti akan bertemu jua di sana kelak...
aku...akan meneruskan kehidupan ini tanpamu...
akan tetapi, kenangan kte bersama, terus menjadi sinar ntuk keesOkan hari...
dan setiap ketika dan waktu, minda ini akan terus mengenangkanmu..


saat2 kte bergurau senda...
saat kte bercerita ttg kisah hidup kte...
sgala2 ny aku rindu ttg kamu...
gelaktawa mu...senyumanmu...
ya...aku rindukan semua itu...sangat2...
ya allah, kau tabahkan la hati hamba mu ini...
kurniakan lah kesabaran dalam hatiku...
agar...
aku bOleh melepaskannya dgan rela hatiku...
aku bOleh melalui ujianmu yg amat berat ini...



ya allah...
aku mOhOn kepadamu...
tempatkan dye di kalangan Owg yg beriman..
smOge engkau mencucuri rahmatMu ke atasnya...
amin...


Al - FATIHAH

sepaktakraw...?

Smalam, sharian i g ikut my beloved g tgOk perlwnan takraw at parOi...bgun pkul 5 wa cakap sama lu...haaa...kOwg ade bran ke nak bgun kul 5 pagi smata – mata nak tgOk takraw?huhu! lelaki ni kalu dye pnye desire, kOmpem2 sume bleh ny..ye dak? Dipendek kan cte, smpi la at parOi kul 8 lbeyh camtu la...my beloved ni cam sgar je..i xpayah cakap la, mata cam Owg kerdil jep..bleyh kOwg bygkan camne mata i tyme tu? 0_o kamiOwg pOwn menOntOn la plawanan sepaktakraw 2 smpi mlm...malam taw bkan smpi ptg...engatkan smpi ptg jelah, tp upe2 ny till midnite..huU~ nil ah my 1st ever experience ikut my beloved g tgOk takraw...b4 ni x penah pOwn p...mybe ALLAH da bkak kan hati i ntuk minat takraw gak kOwt...ceh ayat bermadah parak...i kan amek bidang kemanusiaan, sO hari 2 i just dOk memerhatikan gelagat Owg ramai la...perghhhhh...byk gler kerenah + gelagat ny...biase la kalu men while men-tensiOn-kan pihak lwn...da jd nOrma da kat m’sia ni...mgkin da tradisi pmainan camtuh...ish3...haaa...ag 1, prangai yg buruk ni, kat mne2 ade...prangai suke buang smpah me-rata2 tempat...salah ke kalu kte buang smpah dlm tOng sampah? Berat sgt kew sampah 2 smpi x terlarat nak campak kan ke dalam tOng sampah...ke dalam tOng sampah Ok? Bukan tepi tOng sampah Or what ever..nOnsense! ce jd rakyat msia yg bebas drpd perangai zaman jahiliah 2..ce cube try test...aneway, i gumbira + hepi cOz sharian dOk bersama2 my beloved One 2 ^_^

Thursday, September 15, 2011

raya, raya dan raya lagi...

Almaklumlah bulan syawal ni belOm berakhir ag,,sbulan puasa maka sebulan lah raya...apa makne raya bagi kOwg? bg i, rye ni adalah hari ntuk merayakan stelah sebulan berpuasa, menahan lapa dan dahaga..dan bukan menahan lapa semata – mata, tp pancaindera pOwn turut berpuasa juga...harap2 ibadah puasa tahun ini diterima ALLAH..insyaallah...raya, raya, raya...isu hari raya ini ape ag kalu bukan dwet raya...even da tua cam i  ni pOwn, stil nak dwet raya gak..huhu! budak2 kecik la yg swOnOk sgt bla tibe ny hari lebaran minal wal faizi ni...u’all msty kutip dwet rye dgn rakus ny kan..kan?hehe! brape hasil kutipan dwet raya kOwg? rm2OO++ ryte? kOmpem a 2..bley la cutting ngan i kan?huhu! tp, raya kali ni, i xdk smangat nak beraya sakan...just menziarah saudara yg terdekat shj...mOhOn maaf drpd jaOh kpd saudara2 yg jaOh, kami x berpeluang nak menziarah sume ny...hOpe dpt memahami...sO, harini masih jatuh hr raya ag, maka dgn ini, i nak susun 20 jari ( kaki + tgn = kakitgn ) nak mntax ampun, maaf di atas sgala kekhilafan diri ini, andai i ade terlembut bicara, terkasar bahasa dan ape2 yg sewaktu dgn nya...0 – 0 k? Halalkan makan minum i...ape2 yg i tersalah 2, hOpe dpt dimaafkan...yela..bumi mane yg x ditimpa ujan kan? Camtu gak la manusia...everybOdy make a mistakes...okeh? Salam Lebaran wat sume....

**Thax gak kpada c dye yg dtg beraya rumah i...terharu gler i...hehe! rye taOn dpan dtg ag eyh syg...mishyu... ( mOod jiwang da dtg! ).. lalalalala!**

malam rye itu...

Assalamualaikum...dah lme rse ny aku x mengisi ruangan di beLOg-ku ini...rndu nak cOretkan sesuatu...kOwg penah dgr x perumpamaan ni...”biLa kte da kehiLangan seseOrg yg kte syg, bru lah kte akan menghargai dye”...but itz tOO late...baru2 ni aku dah kehilangan adik aku..yg ke3...ALLAH amek dye pd malam rye....aku redha...tp, stil xpercaya yg aq dah pOwn kehilangan dye...smOge ALLAH merahmati rohnya dan tempatkan dye dlm kalangan Owg yg beriman....amin...bnarlah janji ALLAH, xkan terlambat sesaat mahupun terawal sesaat...arwah seOrg yg baek...pandai menghOrmati Owg tua...n aq harap dye tenang kat sne...dan aq, xkan pena lpe ntuk dOakan dye...sbb aq slalu rndukan dye, gelak tawa dye...aq pasrah ngan ketentuan ilahi...setiap yg hdup, akan pergi jua...AL-FATIHAH.....

Friday, April 8, 2011

sepOrt..lalala~

Hye…hye…bertemu kembali..atyra in hOme..yeah..hehe! emmm…kali ni i nak ctew setOry about sepOrt..dO u nOe what sepOrt is? X-cely sport..tp, dah tbiasa pronoun sepOrt..haha! jgn mara eyh…i dah lame berkecimpung dlm bidang sepOrt ni…cume skrg tgah nak train ntuk g high level achieve…mybe taOn dpan i bleyh wakil MALAYSIA 4 Sukan Sea..muhaha..berangan lagi…sbena ny i ni anak buah malik tObias..knal x? yg badan tOugh2 2…spe yg x knal, u’Oll jgn la dOk m’sia..malu naaa…g la dOk bwh tempurung mane2 pOwn..tp, jgn d m’sia taw…u’oll kne la knal dgn beliau ni…salah sOwg cOuch yg terkemuka di alam ini..ceh ceh ceh..hehe! bapak i ngan beliau mmg kamceng habeh…btOl, i x tpOo pnye…ni real setOry la…dulu, bapak i pOwn atlet cam i gak..hehe! Tp, bapak i lg setar dr i…i ni ala2 atlet kampong je..tp, my bapak dah smpi level international da…swOnOk tgOk artikel2 bapak i kat paper suatu ketika dulu…tyme2 beliau masih muda..skrg beliau “btambah muda”..hehe! sOry bapak…^_^ Ok..kte smbung ctew ag ek…bapak I ni terror dlm sukan2 such as 100m, lOmpat jauh, lOmpat tinggi n lOmpat kijang…harap2 bakat beliau akan diwarisi Oleh anak2 beliau yg cOmey2 2..hehe! I ade la warisi antara 2,3 sukan 2…tp, smpi level daerah jep..MSSD Kuantan…huhu! 2pOwn dpt gangsa je meh…huhu! Alhamdulillah bjye gak dpt pingat tyme MSSD 2007 dlu…I dulu2 kala pnah dinObatkan jd Olahragawati SMK Sultanah Hajjah KalsOm 2007 taw..meletOps gitu..huhu! Bangga ibu yg melahirkan i…clazz sgt..haha! I xtaw u’oll tgOk ke x press cOnference i ngan pihak media tyme 2…actually xdk pape pOwn…cume menceritakan rahsia kejayaan je (^^,)…( padahal xdk pOwn…huhu! )
ok..ni bukan i yg sbena..hehe!

ni lg la bukan i..huhu!

ni antara pingat yg xpna i dpt~ ^^,




 Ok next…after i msuk U pOwn, I still lg xtive ntuk kOlej i..KMR…mcm2 sgala bagai xtvt i jOin…100m lpas ntuk g final…malangny..i injured plak..aduh…x bisa nak merealisasikan impian ntuk dpt tmpat mse kejOhanan Olahraga interkOlej 2010 tempOh hari…takat sekerat jln jep..2la..bapak swuh warming up btOl2..i maen2 jep..dah kne..huhu! itz Ok…pjuangan masih bleyh dteruskan ag…i ni kra cam sport gurl la gak…tgOk gaya pOwn da taw..wakakakaka..kambing bace pOwn msty tergelak2 pnye la..hehe! harap i agar i bleyh wat yg lbeyh baek di mase2 yg akan mendatang…i ske sukan2 ni…hOpe u’oll pOwn ske gak ngan xtvt sepOrt…sumtyme, badan kte ni kne gak maen sepOrt…bagi sihat sk8…xkesah la sepOrt ape pOwn…yg penting, JOIN…enjoy what u dO…

Wednesday, April 6, 2011

kerlipan MSG~

Suatu ketika di MALAM SINAR GEMERLAPAN KMR 2011…huhu! Sgt swOnOk menghadiri MSG even 2,3 kali tukar pikiran…skejap nak p, sekejap x p..hehe! apakah atyra camtuh? ^_^…ini sume sbb gara- gara xdk dwet a.k.a mOney atau lebih dikenali sbgi pitih…huhu! Taw x, sbuk cari baju..biasa la..i kan artis, sO sume ny akan ditaja..padahal pinjam je…muhahaha! Ok..kite smbung setOry about MSG..b4 that, thax u very much kat cik ika kte sbb da taja baju i..hehe! thax gak kat make up artis i iaitu cik kak rOzma ataupOwn lebih terkenal sbgi rum8 i..hehe! thax jugak kat ana..thax juga kpada yg terlibat scara langsung dan x lgsung dalam menjayakan penampilan i pd mlm tuh..wahaha..ucapan mengalahkan artis yg menang ABPBH jep..biase la der..(^^,)…sO..ni lah hasil penampilan i pd mlm tuh..haaaaaa~ jgn xcye..huhu! 

i and mas mOna~

bunchit n i ~

make up artist i~

i di red carpet~

sweet ny my bunchit~


u’OLL taw x? msty u’OLL jwb xtaw kan?huhu! mlm 2,i ditemani oleh partner permanent i ( hOpefully la kan…amiiiiin )..thax gak kat my bunchit cOz da temankan i…sO, i enjoy that nite bcOz he accompany me..yeah~…hehe! Ramai gak artis2 yg lain yg hadir mlm tuh..sO, bersinar – sinar gak la NILAI SPRING RESORT mlm 2…gitu kan..meletOp la artis2 2..hehe! cik mas mOna pOwn jOin gak msg..ade beberapa klik i yg x hadir..but, itz Ok…mkn2 plus persembahan sume..ade gak cabutan bertuah…tp msty + kOmpem i x dapat pnyer..huhu! 2 dah pasti..al-maklum la xbertuah mane pOwn..acara mlm 2 hbeh pkul 11 lbeyh..then dlm bus, sempat la i melenakan diri..pnatkan td ade acara RED CARPET..sume nak amek gmbr ngan i..huhu! padahal i dOk pOsing ngan Mr.Eddy jep..hehe! jgn mara..^_^

ntah hape2..

Salam pembuka bicara…rseny da lame da i x mencOret sesuatu kat dlm beLOg i ni..bukan ape, x-ceLy i sgt busy lately ni..aduh..bikin gamat dunia je ngan tugas2 yg xpenah lekang..adeh..tp, xpe..i anggap itu prOses pembelajaran di Universiti…ok..lets talk..huhu! rindu glew nak share sumthing kat beLog ni…i kan bOhsan sgt mggu ni bcOz asek2 isu yg same je kne hadapi..haish…dunia ni mcm2..dalam arena pOlitik ag a pening…tOLong la..da pnat da i dOk mghadap sume ni..tOLong la cpat2 hbeh semester ni..bukan ape..i benci la kalu Owg ni tuduh Owg ni..Owg 2 plak tunding jari kat Owg 2…padahal sme je 2-2 tuh..haha! klaka la wey…bla nak settle kalu camtuh! Haiyaaaa~  kte dihantar ke U bukan untuk berpOLitik murahan…ce fOkus kat stdy..bukan la xbleyh lgsg ntuk take Over sal isu2 sensitip ni..tp BIAR BERPADA – PADA..BERLIMITATION owg omputih ckp…nak hentam sana sni..ape kejedah kah sume ni?? Ok..sO, lets be neutral…jgn la ikut rentak Owg yg sememang ny bengOng 2…lain Owg lain la carany…x gitu demo?huhu! ape2 pOwn kesudahan isu 2…just wait n see…t da settle I’ll habaq maai na?hehe! gOmO nak kecek klate pulOk deh…huhu!

Monday, March 14, 2011

Dasar wanita Negara


Baru2 ni lecture ttg pOlisi sOsial m’sia..dimana dOc menerangkan dengan penuh dedikasi ny ttg akta2 dan pOlisi2 yg berkaitan dgn wanita..atau lebih dikenali sbgai pmpuan a.k.a gurl…sape yg kat lua sane pmpuan/wanita? Sila angkat keyboard anda..huhu! dulu tyme secondary skul dulu, slalOo malu nak angkat tgn kalu cikgu pggil pelajar wanita..sbb mentality tyme 2, engatkan wanita ni utk gelaran si ibu2 atau si kakak2 yg da tua ( Oopss..salah lagi..huhu! ) Rupa2 ny, tidak ye…pmpuan sama la cam wanita..ape yg beza ny? Ade bezany? Ok, sila lah nyatakan perbezaan ny jika anda tidak bersetuju dgn penyataan saya ini..huhu! mau bukti skali, k? (^^,)..kepOyOan smakin menyerlah nampakny..huhu!
dOc mengutarakan pertanyaan “ mengapakah tiada akta2 atau dasar yg diberi penekanan ntuk lelaki?”
mengapa? Anda ade jawapan ny? Nak taw x knape? T saya rungkai kan 1 per 1 ye..harap bertenang..huhu!
emmm…sebelum saya jawab, saya nak lOntarkan dengan 1 pertanyaan dulu?
Sape yg kne lOntaran ini, nasib la..sila dapatkan rawatan di klinik terdekat..huhu!
Atyra…setOp mengarut k? seriuz sk8..^_^
Knape ALLAH ciptakan wanita drpd rusuk kiri lelaki? Knape?
Pasti ade jwpn di sebalik setiap kejadian yg ALLAH ciptakan…
ALLAH jadikan wanita itu dekat di hati sang lelaki..
Untuk di sayangi..bkn ny ntuk dikeji sgala bagai…
Tp,tgOk skrg..nauzubillah…keganasan sering dilapOrkan Oleh media..
Isteri2 didera..teruk ag, dipukul, dibelasah..
Mane letak ny naluri sayang anda 2?


Pikir2 kan la…wanita ini sgt lemah..realiti ny..
Mereka memerlukan sOkOngan yg padu drpd yg tersayang..jgn la plak kO g amek kesempatan di atas kelemahannya..x bermaruah la Owg yg spesis camni…adeh…
1 lagi, wanita ini amat memerlukan PERLINDUNGANPERHATIANsbb 2 la dasar wanita negara ini diperkenalkan..dan dikaji, wanita ini bertindak sebagai tuntas kemajuan Negara…yela, suami sbgi pekerja ntuk meningkatkan prOduktiviti keluarga dan Negara…akan tetapi, wanita sbagai penyOkOng yg setia kpd suami…sO, stress di tempat kerja sedikit sbanyak dpt dikurangkan dgn kehadiran insane mulia yg bernama WANITA….hebat sungguh penangan wanita ini..
Mampukah sOrg lelaki ntuk melahir, menjaga anak setulus perhatian yg dberikan Oleh isteri2 anda? Anda mampu untuk menggantikan tempat isteri anda? Jawapan ny TIDAK SAMA SEKALI….x pcye kata2 saya? Perhatikan ibu2 anda yg bertungkus lumus untuk menguruskan rumahtgga…ce sesekali,anda mendalami dan menghayati pergOrbanan yg dilakukan seOrg ibu…PERCAYA LAH, anda tidak mampu untuk membalas jasa ny….
Kpd anda2 yg masih mempunyai ibu..HARGAILA MEREKA sbelum terlambat..jenguk2 la..
Dan..sering la bertanya khabar kerana mereka sering menantikan kehadiran kite….
Saya sgt sayang ibu saya…anda bagaimana? Tepuk dada, tnya la hati…





nOthing~

“Ujan Oh ujan knape engkau turun..
Macammane aku x turun, katak panggil aku…
Katak Oh katak knape kau pggil ujan?
Mcmane aku x pggil, ular nak mkn aku…
Ular Oh ular knape nak mkn katak?
Cmne aku x nak mkn, perut aku lapa..
Perut Oh perut knape engkau lapa?
Sebab aku  x makan ag..itu la sebab ny lapa..nak tanye ag knape… Huhu!”





tgOk…drp lagu budak2 2, saya dapat belajar sesuatu…
sesuatu tentang kehidupan..mmg reality ny manusia saling melengkapi…
mmg lumrah kehidupan cenggitu gayany…
xya la nak dOk kOmplen siang mlm..
hampa pOwn 2x5 jep…
lagi 1, suke nak slh kan Owg laen atas kegagalan yg dicipta Oleh kita sendiri…
apakah camtu? Kdg2 saya pOwn begitu ( jujur ni..huhu! )
iye..nak2 mOod x menentu..mmg sume Owg kte nak salahkan..
bla kte da di berry tugasan, try la wat yg terbaek..jgn la sekadar di pinggiran je…
saya bawa anda ke dalam suatu situation dimana :
bila anda dan rakan anda diberi tugasan secara berkumpulan…
wat la keje 2 secara berkumpulan..try tanye, ade pape yg bleyh saya bantu?
Begitu carany bekerja dlm 1 kumpulan yg harmOni..
Bukan ny sOwg je yg  beriye2,,tp yg laen jd SLEEPING PARTNER jep!
bOhsan saya ngan situasi camni..
masing2 da besar kOwt..da bley kawen da..
( asek2 ckp sal kawen..mentg2 i da p attend kursus kawen..huhu! )
berfikir la seperti seOrg yg bergelar MAHASISWA..
bkan sperti pelajar SECONDARY SKUL Or what..
ade aku kesah? Huhu!
Saya juga berpesan2 kepada diri saya..
Bukan untuk membangga kan diri..tidak sama sekali..tp,
Utk renungan bersama…
Impak ny bila kte da graduate t,,
Pengalaman2 yg dikumpul dr semester 1 hingga akhir…
Mgkin berguna ntuk reality pekerjaan t..
Camne nak deal ngan cOmpany ke..ape kew..
Kdg2 saya suke AISEMEN INDIVIDU..
Senang, tyme saya free, saya wat la yg mane mampu…
xdOk sakit kepala ttg part yg Owg laen wat 2..
apakah? Sume student diberikan jumlah aisemen yg same..
sO, sume akan bz wat aisemen..
pandai2 la bahagi mase anda yg anda 24 jam 2..
masing2 pOwn ade 24 jam..
divide masa ntuk ibadah, pkwe/mkwe, keje, diri sendiri…bla..bla..bla..
rse ny sume Owg pOwn camtu..
ada situation yg kdg2 kte terpakse membuat keputusan..
kekasih hati ke, sahabat ke, aisemen kew..
terpulang la kepada anda2 bagaimana anda membuat keputusan..
penting kan yg terpenting drpd yg penting…
cian gak kart kesayangan saya 2..slalu je saya menceritakan prOb saya kat dye..
kpd awk : sOwie if I burden u wif my prOb… thax sebab memahami diri saya selama ini..
kpd rakan seperjuangan : ikhlas la dlm membuat sesuatu..kelak, ALLAH akan membalas sgale keikhlasan yg kte berikan…sama2 la mencari keredhaan ALLAH dlm perjuangan memcari ilmuNYA..insyallah…